Culinair

Deze 8 restaurants in Doesburg mag je niet missen

 • Leestijd 3 minuten
 • 18977 x bekeken

Binnen een middeleeuws stratenpatroon vind je in prachtige panden de meest gezellige en lekkere restaurants. Heb je lekker gewinkeld? Cultuur gesnoven? Of de haren laten wapperen tijdens een fietstocht? Wat je reden ook is: Doesburg mag je niet overslaan als het op eten aankomt. Waar kun je lekker uit eten in deze Hanzestad?

 1. Restaurant Het Arsenaal 1309

  Vroeger een klooster, toen een Militair Arsenaal nu het stadshart van Doesburg. Het Arsenaal is een begrip in Doesburg: een bijzonder gebouw met een rijke historie. Onder meer Restaurant Het Arsenaal 1309 is gevestigd in dit karakteristieke pand. Dit unieke restaurant serveert culinaire creaties met aandacht voor duurzaamheid en eerlijkheid. Dat is pas genieten.

  Waar: Kloosterstraat 15

 2. Bistro La Boucherie

  Een vleugje frans in Hanzestad Doesburg ervaar je bij La Boucherie. Op de kaart staan Franse klassiekers zoals een Tournedos rossini, slakken in knoflookboter, Bretonse vissoep en nog veel meer. In de zomer kun je genieten in de bijzondere binnentuin.

  Waar: Boekholtstraat 1A

 3. Stadsbierhuys De Waag

  Voor lekker borrelen, lunchen en dineren kun je terecht bij De Waag Stadsbierhuys. Maar dan wel in een historisch Hanze jasje. De Waag is namelijk de oudste horecagelegenheid van Nederland. Al vanaf 1478 serveren ze hier heerlijk bier. Die sfeer van vroeger hangt er nog steeds. Neem plaats en geniet van hun beroemde huisgemaakte gebak, echte Doesburgse mosterdsoep of een van de 60 heerlijke bieren. Er wordt regelmatig livemuziek gespeeld.

  Waar: Koepoortstraat 2-4

 4. Proeverij de Stadstuin

  Gevestigd in een karakteristiek rijksmonument in het historische hart van Doesburg zit Proeverij De Stadstuin. Een laagdrempelig restaurant met een uitgebreide lunch, diner en borrelkaart. Met lekker weer kun je hier heerlijk vertoeven in de binnentuin achter het pand.

  Waar: Koepoortstraat 12

  Foto: Arjan Almekinders

 5. Restaurant de Kade

  Zoals de naam al doet vermoeden: Dit restaurant zit aan de kade van de IJssel. Bij dit moderne restaurant zit je in de zomer op een heerlijk terras met uitzicht op het water. Binnen is het overigens het hele jaar door lekker vertoeven. Het menu bestaat uit trendy en traditionele gerechten, bereid met producten uit de streek. Voor een uitgebreide borrel, een bakje koffie met taart en een heerlijke lunch of diner kun je hier elke dag terecht!

  Waar: Contre Escarpe 32

 6. Brasserie de Poort

  Naast de Grote of Martinikerk bevindt zich de hippe Brasserie de Poort. Bij Brasserie de Poort kun je terecht voor heerlijke drankjes, een lunch, diner, shared diner, high wine, high tea of high beer.

  Waar: Markt 13

 7. Lunchroom La Fleur

  Deze lunchroom heeft verschillende muurversieringen en hier heerst een gezellige sfeer. Achter in de Orangerie bevindt zich een Victoriaanse serre. Hier is het goed toeven met de oude waterputten, omgeven door planten.

  Tip: bestel een Hanzelunch of de befaamde Doesburgse mosterdsoep.
  Waar: Kerkstraat 16

 8. Restaurant de Liefde

  Op de menukaart staan veel verassende gerechten met amoureuze namen, zoals De Gouden Kus of Hartstocht. De inrichting wordt gedomineerd door grote velours gordijnen, donker hout en engelen. Laat je verleiden door de gerechten die met liefde worden bereid. Specialiteiten: vegetarische gerechten en wijnen.
  Philip Gastelaarsstraat 5A