Culinair

Deze 4 restaurants in Doesburg mag je niet missen

 • Leestijd 2 minuten
 • 8518 x bekeken

Binnen een middeleeuws stratenpatroon vind je in prachtige panden de meest gezellige en lekkere restaurants. Heb je lekker gewinkeld? Cultuur gesnoven? Of de haren laten wapperen tijdens een fietstocht? Wat je reden ook is: Doesburg mag je niet overslaan als het op eten aankomt. Waar kun je lekker uit eten in deze Hanzestad?

 1. Het Arsenaal 1309

  Bij het Arsenaal draait het om plezier. Hier is van alles te doen. Op de kaart van het Grand Café staan stoere klassiekers, gemaakt met ingrediënten uit de buurt. Schuif vooral ook aan voor het ontbijt.
  Kloosterstraat 15

 2. Lunchroom La Fleur

  Deze lunchroom heeft verschillende muurversieringen en hier heerst een gezellige sfeer. Achter in de Orangerie bevindt zich een Victoriaanse serre. Hier is het goed toeven met de oude waterputten, omgeven door planten.

  Tip: bestel een Hanzelunch of de befaamde Doesburgse mosterdsoep.
  Kerkstraat 16

 3. Stadsbierhuys De Waag

  Dit café is de oudste horecagelegenheid van Nederland en gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit 1478. Het Grand Café is een fijne plek om heerlijk aan de open haard te zitten of de krant te lezen aan de leestafel. Je kunt hier borrelen, lunchen en dineren. Er wordt regelmatig livemuziek gespeeld.
  Koepoortstraat 2-4

 4. Restaurant de Liefde

  Op de menukaart staan veel verassende gerechten met amoureuze namen, zoals De Gouden Kus of Hartstocht. De inrichting wordt gedomineerd door grote velours gordijnen, donker hout en engelen. Laat je verleiden door de gerechten die met liefde worden bereid. Specialiteiten: vegetarische gerechten en wijnen.
  Philip Gastelaarsstraat 5A