Verrassende routes

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes in Zutphen

  • Leestijd 3 minuten
  • 58800 x bekeken

Hier lees je over

Een dagje naar Hanzestad Zutphen? Dan kan een stadswandeling niet ontbreken. Ontdek de verborgen plekjes en kom alles te weten over de rijke geschiedenis van Zutphen.

Wil je de natuur in? De rust opzoeken? Of struinen door het bos? Het kan allemaal! De omgeving van Zutphen leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling. Welke wandelroute kies jij?

Stadswandeling Zutphen

Ga je een dagje naar de torenstad, dan mag een stadswandeling niet ontbreken. Dagelijks verzorgt het VVV Zutphen stadswandelingen en laten gidsen de mooiste plekjes en monumentale gebouwen van Zutphen zien. Liever zelf de Hanzestad ontdekken? Bij het VVV Zutphen kun je diverse wandelroutes halen die je op eigen gelegenheid kunt lopen.

Graafschapspad

Een afwisselend streekpad door kleine bosjes, fraaie landgoederen en typische Saksische boerderijen in de Achterhoek. Niet alleen de natuur laat zich hier van haar beste kant zien; tijdens deze wandelroute tik je ook kastelen en oude steden als Zutphen en Doesburg aan. Zeer de moeite waard!

Leestensche Broekpad

Net buiten Zutphen begint het Leestensche Broekpad, een klompenpad van 5,5, 11 of 20,5 kilometer. Voor ieder wat wils! Je wandelt langs laken, over boerenland en langs de rivier de IJssel.

Weilanden en water bepalen de sfeer van deze route. Het startpunt is Boerderij De Berghege en je volgt de groene markering in de vorm van een klomp. Handig om te weten: de route is in twee richtingen gemarkeerd. Deze wandelroute, op steenworpafstand van Zutphen, is een aanrader voor iedere wandelliefhebber.

Klompenpad Leuvenschepad

Ontdek het prachtige buitengebied van Leuvenheim. Wandel 10 kilometer lang over de Winterdijk met uitzicht over de uiterwaarden, over onverharde paden in het bos en langs fraaie landgoederen. Hier vind je rust en een prachtige natuur.

Klompenpad Beekweidenpad
Prachtige wandeltocht in het afwisselende buitengebied van Voorst. Wandel 16 kilometer door beekdal en bossen, over dijken, enken en landgoederen.

Klompenpad Avervoorderpad
Bekijk het mooie buitengebied van buurtschap de Vecht (Terwolde). 13 kilometer rust, ruimte, karakteristieke boerderijen op de overgang van Veluwe en IJssel.

Wandelroute De Eesterhoek

Als je het hebt over een mooi langeafstandswandelpad, dan heb je het over het IJsselpad. Dit pad is opgedeeld in elf etappes en gaat over de gehele lengte van de IJssel. Bij Westervoort begint de route en het eindigt bij Ramspol bij Kampen, aan het einde van de IJsselmonding en de route loopt zoveel mogelijk vlak langs de IJssel.

In en rondom Zutphen is een groot wandelnetwerk met afwisselende routes. Ook leuk: ga wandelen met GPS. Op die manier kun je een bestaande route lopen, maar kun je er ook je eigen draai aan geven. En dat zonder te verdwalen, wel zo fijn!