Verrassende routes

Dit zijn de 3 mooiste wandelroutes in Harderwijk

  • Leestijd 2 minuten
  • 50033 x bekeken

Hier lees je over

Harderwijk is een eeuwenoude Hanzestad. Dat zie je terug in het centrum, van het monumentale oude stadhuis tot het vissershuisje. Een stadswandeling in Harderwijk is dan ook hartstikke leuk en leerzaam! Ook in de omgeving van deze stad kun je prachtige wandelroutes lopen. Wat zijn de leukste en mooiste?

Hanzestadswandeling Harderwijk

Download de leuke Hanzestadswandeling van Harderwijk vanuit de IZI Travel App en ontdek op eigen gelegenheid de mooiste plekjes van deze Hanzestad. Want hoeveel torens heeft Harderwijk? Wat waren vroeger de belangrijkste handelsproducten? En wat gebeurde er op het pleintje bij De Smeepoortenbrink? Je komt er allemaal achter tijdens deze wandelroute.

Stadswandeling met gids

Het Gilde van Harderwijker Stadsgidsen verzorgt allerlei stadswandelingen door Harderwijk. Zo kun je elke dag voor vijf euro meewandelen vanaf het toeristisch informatiepunt op Markt 1, Harderwijk. Al sinds 1996 organiseren ze stadswandelingen door de historische binnenstad. Van de standaard stadswandeling tot een culinaire wandeling of een wandelroute speciaal voor kinderen. Groepen kunnen reserveren.

Wandelroute Leuvenhorst

Dwaal 7 kilometer door naald- en loofbos en het uitgestrekte stuifzandgebied het Hulshorsterzand. De route begint op parkeerplaats Hierderweg en vanaf daar volg je de weg het bos in. Na een paar honderd meter volg je de bruine paaltjes naar links en wandel je over mooie slingerende en brede paden richting het bijzondere stuifzandgebied. Rondom het Hulshorsterzand loopt een heel wandelnetwerk. Zo kun je ook parkeren bij parkeerplaats Klareweg en vanaf daar gaan wandelen. Vergeet geen goede schoenen mee te nemen om lekker door het stuifzand te kunnen banjeren. Wandelroute Leuvenhorst is ook erg leuk voor kinderen!

Wandelroutes in en rondom Harderwijk zijn vaak goed aangegeven met bordjes. Bij de VVV kun je terecht voor wandelkaarten en je kunt natuurlijk ook op eigen houtje de omgeving verkennen. Ook handig: wandelen met GPS. Je weet zo altijd waar je bent en kunt dus altijd de auto, stad of het hotel terugvinden. Bovendien kun je op deze manier de mooiste en rustigste wandelpaden vinden.