Verrassende routes

Het Hanzestedenpad is vernieuwd!

  • Leestijd 2 minuten
  • 28282 x bekeken

Zet een kruis bij de komende dagen, smeer wat boterhammen voor onderweg en ga - met welk vervoer je maar wilt - richting Doesburg. Het wandelen van het Hanzestedenpad is een echte must-do. Deze wandelroute combineert een rijke cultuurhistorie met prachtige natuurgebieden.

Streekpad langs historische Hanzesteden

Het Hanzestedenpad is een streekpad dat de historische Hanzesteden langs de IJssel met elkaar verbindt. Je loopt van Doesburg naar Kampen en overnacht op mooie plekken. De totale lengte van de route is 124 kilometer. En hoe weet je waar je heen moet? Schaf Het Hanzestedenpad online aan via Wandelnet.nl of haal hem op bij de VVV / Tourist Info en wandel de route met deze uitgebreide gids.

Maak er een vakantie van

Maak er een vakantie van, loop het Hanzestedenpad in etappes en geniet onderweg van de mooie steden en fijne overnachtingsplekken. Loop je liever één etappe van de route? Dat kan! In de gids zijn naast de hoofdroute van Doesburg naar Kampen dagwandelingen opgenomen. Ga je voor de hele route, dan passeer je de steden Kampen, Hasselt, Zwolle, Deventer, Zutphen, Dieren en Doesburg. In deze gids zijn bovendien negen extra dagwandelingen opgenomen: een absolute aanrader voor een korte wandelvakantie of een heerlijk dagje uit!

Karakteristiek

Het ene moment gaat de route langs hoge rivierdijken met imponerende vergezichten, het andere ogenblik door robuuste rietpartijen en graslanden met grote grazers. Op verschillende plekken heb je prachtig uitzicht en kun je genieten van alle vogels of het kabbelende water. Aan cultuur en gezelligheid ook geen gebrek; de route loopt dwars door verschillende, bruisende steden.

4 feiten over het Hanzestedenpad

Markering Hanzestedenpad
Markering Hanzestedenpad

Het Hanzestedenpad heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke wandelbelevenis. We zetten vier handige feiten op een rij:

  1. De etappes en dagwandelingen zijn in de gids in één richting beschreven en gemarkeerd met een geel teken.
  2. Je loopt veel verhard langs rustige weggetjes en op een fietspad.
  3. Het Hanzestedenpad is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo loopt het streekpad langs elf NS-stations en zijn er goede busverbindingen.
  4. De totale route is gemarkeerd met roodgele strepen (streekpad nummer 11).

Waar overnachten langs het Hanzestedenpad?

In de steden waar je doorheen wandelt, zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden. Niet alleen hotels en B&B’s, maar ook campings en bijzondere overnachtingen.