Verrassende routes

Fietsroutes Kampen

  • Leestijd 4 minuten
  • 9181 x bekeken

Fiets langs de macht en pracht van de Hanzesteden dankzij de fietsroutes Kampen. In en rondom Kampen kun je heerlijk fietsen. Fiets langs de uiterwaarden van de IJssel, over het Kampereiland of door de polder. Lees alle tips en fietsroutes voor een fietsdag in Kampen!

Fietsgebieden in en rondom Kampen

Fietsen in Overijssel en Gelderland; je kunt je er weken mee zoet houden. Alleen al in en rondom Hanzestad Kampen vind je talloze mooie fietsroutes. De fietsroutes in Kampen zijn ontzettend veelzijdig. Plan bijvoorbeeld een fietsroute naar het Ganzendiep, een zijtak van de rivier de IJssel.

Ook Mastenbroek, een eeuwenoude polder waar veel ruimte is voor natuur, is de moeite waard. Tip: breng bij Mastenbroek een bezoek aan weidevogelboer Henk Pelleboer en zijn heerlijke kaas.

Een rondje Zwarte Water is ook een goede keuze, net als een bezoek aan het Kampereiland, de bossen of een fietsroute van Kampen naar Giethoorn. In dat laatste geval heb je een fietsroute te pakken door één van Nederlands mooiste natuurgebieden: de Weerribben. In Overijssel wijzen de knooppunten je de weg. Je kunt ook gebruikmaken van een fietsrouteplanner of -kaart. Deze zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info.

Fietsroute Zwolle - Kampen

Ook leuk: de fietsroute Zwolle-Kampen. De route wordt ook wel het Hanzerondje genoemd. Mensen kennen Zwolle vanwege de Peperbus en Kampen staat bekend om de kogge. Wat minder mensen weten is dat je heerlijk fietst tussen beide steden. Dat bewijst deze fietsroute. Deze fietsroute in Kampen van 41 kilometer laat je kennismaken met de IJssel.

De fietsroute in Kampen is te verkrijgen in een pocketformaat boekje die je haalt bij de Toeristinformatiepunten in Zwolle en Kampen. In Kampen start de tocht bij het NS Station, knooppunt 41. In Zwolle spring je op de fiets bij Uitspanning Het Engelse werk (vooruit, na een bakje koffie), vlakbij knooppunt 16.

Fietsroute Reevediep - Kampen

Sinds een aantal jaar is Kampen een nieuwe fietsroute rijker. Er is namelijk een fietspad van 3 kilometer aangelegd tussen de Flevoweg en het dorp Reeve. De fietsroute Reevediep - Kampen loopt over de Reevesluis. Dankzij de fietsroute in Kampen is het hele rondje om het Drontermeer compleet. Fietsen maar!

GPS Tandemtocht in Kampen

Tandemtocht
Tandemtocht

Wil je een hilarisch groepsuitje? Een fietstocht op een tandem geeft plezier voor tien. Naast de mooie route die gereden wordt door en rondom Kampen, kom je onderweg diverse opdrachten tegen. Echte doordenkertjes. Je wordt ontvangen met koffie en thee, krijgt uitleg en springt daarna op een tandem. Deze fietsroute in Kampen zul je niet snel vergeten.

Rondje Zalk - Langs de Kamper Kernen

Je start bij NS Station Kampen en komt al fietsend langs een oude molen en een gezellig terras om even uit te rusten. Deze fietsroute in Kampen laat je alle highlights van de omgeving van Kampen zien. Polders, weteringen en sloten bepalen het uitzicht. Tip: neem het pontje. Het Zalkerveer vaart dagelijks van 10 tot 18 uur, van begin april tot eind oktober. Bij restaurant De Oase kun je op het terras genieten van een kop koffie of thee met een ouderwetse boffer.

Nog niet uitgefietst? Dat snappen we helemaal. Bekijk naast de fietsroutes in Kampen ook andere fietstips per Hanzestad en ontdek ze allemaal.

Fietsroute in Kampen
Fietsroute in Kampen

Plekken voor een tussenstop tijdens een fietsroute Kampen

Fietsen is heerlijk, maar daar hoort wel af en toe een tussenstop bij. Begin de fietsroute in Kampen met een stevig ontbijt. Of trakteer jezelf juist op een heerlijk gebakje in een restaurant in de Hanzestad. Lekker eten in Kampen kun je er wel.

Lunchen doe je bijvoorbeeld bij Posthuus. In het hart van Kampen liggen de verse broodjes en staat de goede koffie voor je klaar. Ook bij Lunchroom 't Trappetje kun je terecht voor een goede lunch voordat de fietsroute in Kampen begint. Of eindig hier juist je tocht.

Succes en bovenal veel plezier tijdens jouw fietsroute in Kampen!