Dagje weg

Herfst en winter in Elburg!

 • Leestijd 2 minuten
 • 5344 x bekeken

Naast dat Elburg een Hanzestad is, staat het ook bekend als vestingstad. Een goede reden voor toeristen om een bezoek te brengen aan de stad! Kom ook in het najaar naar het gezellige Elburg. Ontdek hieronder onze tips!

 1. 8

  Museumstad Elburg

  Ondanks dat de oppervlakte van Elburg best klein is (250 x 350 meter), is de vesting al een museum op zich. Er valt verrassend veel te ontdekken rond de geschiedenis van deze Hanzestad en dus is het volgens ons ook zeker een museumstad!

 2. 7

  Wellness boerderij

  Even helemaal ontspannen en lekker niks doen op een herfstige/winterse dag? Ga een dagje of weekend naar deze bijzondere wellness boerderij en verwen jezelf!

 3. 6

  Stadsgids wandeling

  Naast de prachtige wandelingen die je zelf kan doen, kan je in Elburg ook ontdekken samen met een stadsgids. Ontdek alle ins & outs van deze Hanzestad!

 4. 5

  Hanze Escape Room

  @dirma87 tipte ons over de nieuwe Hanze Escaperoom in Elburg! Ontsnap uit één van de meest bijzondere locaties van Elburg: de historische Vischpoort. Een perfect uitje, ook voor in het najaar!

 5. 4

  Kleur de Hanze in Elburg

  Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw: in elke Hanzestad zijn 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers, kunstenaars of wie dan ook kunnen inkleuren en uploaden. Vervolgens wordt jouw kleurplaat geprojecteerd op het pand, dus jij kleurt zelf het Hanzepand! Hoe bijzonder is dat!

 6. 3

  Zandverhalen Elburg

  Bijbelverhalen in Zand aan de Havenkade in Elburg. Eén van ’s werelds grootste binnen-zandprojecten. Met zo’n 4000 m3 zand, tientallen sluisdeuren, 1000 jaren oude olijfbomen, botters en beeldhouwwerken, komen de verhalen van Elburgse cultuur van bijbels en botters tot stand.

 7. 2

  Winter in de Vesting Elburg

  Winter in de Vesting is een sfeervol winterevenement in de vestingstad Elburg in de tijdgeest van het jaar 1900. In de aanloop naar Kerst is de mooie, oude vesting een prachtig decor en wanneer je door de straten en stegen loopt is er overal wel iets te zien of te beleven.

 8. 1

  Snoezige winkeltjes

  Dit middeleeuwse vestigstadje is een genot om doorheen te lopen. Tussendoor duik je af en toe een fijn, leuk winkeltje in. Van koffie en thee winkeltjes tot een palingrokerij winkel. Ze zijn zeker een bezoekje waard!