Dagje weg

Herfst en winter in Elburg!

 • Leestijd 2 minuten
 • 3733 x bekeken

Naast dat Elburg een Hanzestad is, staat het ook bekend als vestingstad. Een goede reden voor toeristen om een bezoek te brengen aan de stad! Kom ook in het najaar naar het gezellige Elburg. Ontdek hieronder onze tips!

 1. 6

  Museumstad Elburg

  Ondanks dat de oppervlakte van Elburg best klein is (250 x 350 meter), is de vesting al een museum op zich. Er valt verrassend veel te ontdekken rond de geschiedenis van deze Hanzestad en dus is het volgens ons ook zeker een museumstad!

 2. 5

  Wellness boerderij

  Even helemaal ontspannen en lekker niks doen op een herfstige/winterse dag? Ga een dagje of weekend naar deze bijzondere wellness boerderij en verwen jezelf!

 3. 4

  Stadsgids wandeling

  Naast de prachtige wandelingen die je zelf kan doen, kan je in Elburg ook ontdekken samen met een stadsgids. Ontdek alle ins & outs van deze Hanzestad!

 4. 3

  Hanze Escape Room

  @dirma87 tipte ons over de nieuwe Hanze Escaperoom in Elburg! Ontsnap uit één van de meest bijzondere locaties van Elburg: de historische Vischpoort. Een perfect uitje, ook voor in het najaar!

 5. 2

  Snoezige winkeltjes

  Dit middeleeuwse vestigstadje is een genot om doorheen te lopen. Tussendoor duik je af en toe een fijn, leuk winkeltje in. Van koffie en thee winkeltjes tot een palingrokerij winkel. Ze zijn zeker een bezoekje waard!

 6. 1

  Elburgs erfgoed - wandelaudiotour

  Ontdek Elburg door te wandelen en via een audiotour de stad te ontdekken. Beleef de middeleeuwse sfeer en hoor de verhalen over Elburg van toen en nu!