Type
Fietsen
Afstand
36,4 km
Duur
2:26

Deze ronde leidt je vanuit het middeleeuwse Kalkar naar bedevaartsoord Marienbaum en langs de Romeinse stad Xanten.

Startpunt

De route is te volgen via het reguliere fietsnetwerk. Begin bij knooppunt 6 en volg verder de knooppuntenbeschrijving of de GPX. Knooppunten: 06 – 62 – 44 – 43 –42– 41 – 40 – 39 – 21 – 45 – 20 – 59 – 50 - 06 Deze ronde leidt je vanuit het middeleeuwse Kalkar naar bedevaartsoord Marienbaum en langs de Romeinse stad Xanten.

 • Kalkar

  Levendig

  In het levendige Kalkar is het heerlijk vertoeven! Pak een stoel en schuif aan bij een van de gezellige kroegjes en restaurants en laat je verrassen op gastronomisch gebied! Of bezoek het historische marktplein van Kalkar met de zeer indrukwekkende St. Nicolaikerk.

 • Sint Nicolai Kerk

  Juweeltje in Kalkar

  De Sint-Nicolaaskerk, genoemd naar de patroonheilige van het Hanzeverbond, is zonder twijfel het juweel van Kalkar. Met haar laatgotische houtsnijwerk, beeldhouwwerken, schilderijen en moderne glas-in-loodramen is de driebeukige parochiekerk een van de belangrijkste kunstplaatsen van het Rijnland.

 • Historisch raadhuis Kalkar

  Op mooie marktplein

  Het stadhuis van Kalkar werd tussen 1438 en 1445/46 gebouwd in baksteen gotische stijl. Het diende voor het bestuur van de stad, de handel en was ook een plaats van rechtspraak. Het stadhuis is een uiting van de toenemende welvaart van de stad in de 15e eeuw.

 • De kleine Kalflack rivier

  Zijriviertje van de Rijn

  Koopvaardijschepen kwamen naar Kalkar vanaf de Rijn via het eens bevaarbare Kalflack. Aan de poorten van de stad werden de goederen overgeladen en met kleine schuiten naar het marktplein in het stadscentrum vervoerd.

 • Gotisch Huis Xanten

  Oudste gebouw

  Een van de oudste gebouwen van Xanten, gebouwd in 1540 als handelshuis, presenteert zich weer in zijn oude luister. De plafonds met houten balken, de muren, het dakgebint en de historische gevel zijn onbeschadigd bewaard gebleven. Foto: ©Ad Meskens / Wikimedia