Type
Fietsen
Afstand
31,6 km
Duur
2:07

Ervaar de groene kant van Neuss. Langs de mooiste bezienswaardigheden zoals de rozentuin van Neuss of het natuurmonument Groov'sche Loch.

Startpunt

De route start in Neuss en is een deellus van de internationale Hanzesteden Fietsroute. De route is te volgen via GPX.

*Uitgever & copyright: Rhein-Kreis Neuss, Family Office, Stad Neuss

 • Tourist Information Neuss

  Büchel 6, Rathausarkaden

  Als u vragen heeft over Neuss, kunt u het beste eerst naar de Tourist Information Neuss gaan. Of u nu op zoek bent naar een stadsplattegrond, een rondleiding of een hotelkamer - het team ter plaatse geeft deskundig advies en heeft op bijna alles een antwoord.

 • Quirinus-Münster

  Mooiste kerk

  De Quirinus-Münster is het symbool van de stad Neuss en werd ter gelegenheid van het 800-jarig bestaan door paus Benedictus XVI onderscheiden met de eretitel "basilica minor". Naast de kerk ligt het marktplein waar verschillende cafés en restaurants zijn, ideaal voor een korte pauze.

 • Schützenglockenspiel

  Klokkenspel Neuss

  Het Neusser Schützenglockenspiel, waarvan het klokkenspel met schuttersfiguren alle korpsen van het Neusser schutters regiment voorstelt, bevindt zich in het Vogthaus en is voor bezoekers en de burgers van Neuss een absolute bijzonderheid. Drie keer per dag maakt het regiment zijn rondes.

 • Rosengarten

  Stadstuin Neuss

  De rozentuin, die in 1998 werd heraangelegd volgens historische plannen, is een bloeiende oase midden in het stadscentrum. Elk jaar vindt hier de populaire Klassiknacht van de Duitse Kameracademie plaats.

 • Clemens Sels Museum

  Mooie tentoonstellingen

  Het moderne multidisciplinaire museum, met een breed kunsthistorisch spectrum, biedt archeologische vondsten uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen, alsmede materiële bewijzen van de stadsgeschiedenis.

 • Epanchoir

  Mooie korte stop

  Het Epanchoir is het belangrijkste technische grondmonument aan de Neder-Rijn. Deze waterovergang maakte deel uit van het noordelijke kanaal dat onder Napoleon werd aangelegd. De bouw werd echter nooit voltooid. Perfect voor een korte stop met historische achtergrond.