Hanzejaar 2023

Opening Hanzejaar: 1 april

  • Leestijd 2 minuten
  • 876 x bekeken

1 april 2023: de officiële start van het Hanzejaar 2023. Met een super serieus wetenschappelijk experiment op de IJssel bij Kampen. Want het is natuurlijk grote onzin dat in de Hanzetijd kogges zeilden over de rivieren langs de Hanzesteden. Wij in Kampen weten wel beter. En dat laten we zien op zaterdag 1 april, want dan gaan we 'kogge jagen'. Je weet wel. Gewoon met een touw zo'n boot trekken door de rivier. Tegen de stroom in. Letterlijk en figuurlijk. Logisch toch?!

Fotocredits: Foto Tennekes

Programma Opening Hanzejaar 2023
Naast de TV show op het Van Heutszplein worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd. Denk aan een 'dinner in the sky', lichtshows en het kogge jagen. Daarnaast mogen alle bezoekers meedoen met een try-out voor het wereldrecord 'knopen leggen'. Ook zijn er optredens van verschillende (shanty)koren en een vrolijke vlootschouw.

  • Alle gasten mogen meedoen met een try-out voor het wereldrecord knopen leggen.
  • Er zijn optredens van (shanty) koren en andere musici.
  • Op de IJssel wordt een wetenschappelijk experiment uitgevoerd: “kogge jagen”. Met een vrolijke vlootschouw en een feestelijke sfeer.

De Kamper Kogge gaat varen zonder zeil

We trappen het Hanzejaar 2023 af met een super serieus wetenschappelijk experiment op de IJssel bij Kampen. Want het is natuurlijk grote onzin dat in de Hanzetijd kogges zeilden over de rivieren langs de Hanzesteden.

In Kampen weten ze wel beter. En dat laten ze zien op zaterdag 1 april, want dan gaan ze 'kogge jagen'. Je weet wel. Gewoon met een touw zo'n boot trekken door de rivier. Tegen de stroom in. Letterlijk en figuurlijk. Logisch toch?!

Iedereen is van harte uitgenodigd!
Zaterdag 1 april
Tijd: 10:00 - 17:00uur