Hanzejaar 2023

Hanzejaar thema: Hanze H2O

 • Leestijd 2 minuten
 • 635 x bekeken

Het Hanzejaar 2023 zit VOL met educatieve, culturele én economische events. Bij het thema Hanze H2O vind je events die passen bij het water en de IJssel: op het water, aan het water, verbonden door water, alles wat met het water te maken heeft. Bekijk de events van het Hanzejaar die passen bij dit thema.

 1. Koggejagen in Kampen

  Op 1 april wordt het Hanzejaar 2023 geopend met een super serieus wetenschappelijk experiment op de IJssel bij Kampen. Want het is natuurlijk grote onzin dat in de Hanzetijd kogges zeilden over de rivieren langs de Hanzesteden.

 2. IJsselbiënnale 2023: Grondtonen

  Dit jaar is er weer een nieuwe editie van De IJsselbiënnale! De IJsselbiënnale is een buitenkunsttentoonstelling met tijdelijke kunstwerken op bijzondere locaties langs de oevers van de IJssel. De focus op de verhouding tussen mens en landschap biedt prikkelende blikken op een van de meest actuele maatschappelijke thema’s van deze tijd: Klimaatverandering. Met de fietsroute van ruim 120 kilometer langs alle kunstwerken bega je een ware ontdekkingstocht door de IJsselvallei. De buitententoonstelling samen met een breed activiteitenprogramma vinden plaats van 17 juni tot en met 17 september.

 3. Hanzefest XL

  Een groot nautisch feest! Kom op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus genieten van het Hanzefest XL op het Van Heutszplein in Hanzestad Kampen.

 4. Alles van het Hanzejaar 2023

  Natuurlijk is het ook goed om álle events van het Hanzejaar 2023 door te spitten. Er zit voor een ieder wat bij. Voor jong en oud, voor iemand die zich helemaal wil verdiepen in de Hanze of juist het verhaal van NU wil ontdekken.