evenement

Opening cultureel & toeristisch seizoen 2024

wanneer
12 - 13 april
plaats
Hasselt

Na een succesvolle opening van het cultureel/toeristisch seizoen van afgelopen jaren, zal er op 12 & 13 april weer een opening zijn samen met als thema 'muziek'. Er zijn allerlei festiviteiten in en rondom het centrum van Hasselt.

Bekijk hier het programma

Op vrijdag 12 april zal DJ Wiebe het seizoen aftrappen met daaropvolgend de openlucht film: saturday night fever.

Wanneer

-
-

Locatie

In en rondom centrum Hasselt

Op zaterdag 13 april zijn er allerlei activiteiten in en rondom het centrum van Hasselt. Zo zijn o.a. de Kalkovens geopend, zijn er foodtrucks aanwezig, is er een roofvogelshow en is er de gehele dag muziek.

De culturele invulling met een projectkoor wil SCAB graag samen met Irene organiseren in het park van Hasselt. Er is weer een projectkoor geformeerd, onder leiding van de dirigent Theo Voorberg repeteren zij al vanaf januari op de zaterdag in de Ontmoetingskerk in Hasselt. Er doen ruim 40 mensen mee aan het koor, het dubbele aantal van vorig jaar. Zij brengen een programma met liedjes van ABBA, deels in Nederlandse vertaling en deels in het Engels en treden op samen met een band. Het programma wordt tweemaal gebracht om 14.00 en 15.00 uur in het park in Hasselt. Behalve het projectkoor treden ook op het koor Rise-up en het koor van de musical vereniging van Hasselt.