evenement

Sail Kampen 2024

wanneer
29 maart - 1 april
plaats
Kampen

Kom met Pasen naar Kampen en geniet van het grootste paasevenement van Nederland: Sail Kampen 2024. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, muziek, theatrale historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer. Het belooft een fantastisch weekend te worden.

Sail Kampen 2024 wordt groter dan alle voorgaande edities: een groots nautisch cultuurevenement met provinciale-, landelijke- en internationale allure. De historische Hanzestad Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt hiervoor het decor. Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bezichtigen aan de kade. Bewonder de vele historische schepen uit de Hanze en VOC tijd.

Het nautisch erfgoed wordt gepresenteerd, er worden demonstraties gegeven, de Hanze geschiedenis komt tot leven en er zijn doorlopend optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden.

Wanneer

-
-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
€ 7,50

Na entree kun je kosteloos varen op de schepen, genieten van diverse muzikale optredens verspreid over de stad en alle ambachten zijn dan gratis te bezoeken.

Sail Kampen begint op vrijdagavond met de spectaculaire vlootschouw. Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek. Bewonder Kampen zelf vanaf het water tijdens het Sail-varen op de IJssel met het prachtige Kamper stadsfront op de achtergrond. Historische schepen varen af en aan en geven je het ultieme Sail gevoel. Het evenement wordt op maandag groots afgesloten met een spectaculaire show.

Hoogtepunten programma:

Vrijdag 29 maart

  • 17:30 - 01:00 uur: Vlootschouw; Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek.
  • 19.30 – 01.00 UUR: Muzikaal programma

Zaterdag 30 maart

  • 11.00 - 18.00 uur: Schepen bezichtigen en meevaren, straattheater en oude ambachten
  • 11.00 - 20.00 uur: Zeemanskorenfestival op maar liefst 4 podia
  • 20.00 - 01.00 uur: Avond muzikaal programma

Zondag 31 maart

  • 10.00 - 20.00 uur: Ambachten en straattheater
  • 11.00 - 18.00 uur: Zeemanskorenfestival & schepen bezichtigen en meevaren

Maandag 1 april

  • 10.00 - 23.00 uur: Ambachten, straattheater, schepen bezichtigen en meevaren, zeemanskorenfestival

Foto: Tennekes