Hanze 8-daagse

De Buitenpianist van Cultuurschip Thor & Friends

wanneer
9 sep 2023
plaats
Zwolle
12:00 - 17:00

De honderden YouTube-filmpjes van de Zwolse Buitenpianist worden nog steeds vaak bekeken. Rik Elings speelde bijna 10 jaar geleden ruim een jaar lang dagelijks 1 song op een afgedankte buitenvleugel. Zijn vrouw Cuun legde de meer dan 500 (!) performances artistiek vast op haar Samsung-telefoon.

Er deden steeds meer artiesten mee, de media pikten het op en op Koningsdag 2016 kwam zelfs koning Willem-Alexander luisteren! Tijdens de Zwolse Hanze Achtdaagse komt op zaterdag 9 september de Buitenpianist eenmalig terug met een ‘Liedjesmarathon’.

Rik krijgt o.a. hulp van Stationspianist Hans Jansen, de ‘unexpected voice’ tenor Eric Milton (Nessun Dorma), powerzanger Wouter Penris, ‘circustrompettist’ Jan Willem te Kiefte, sopraan Clara de Vries en zangeres Esther Groenenberg.

Wanneer

-

Prijzen

Gratis entree

Locatie

Cultuurschip Thor

Cultuurschip Thor is gezellig geopend voor een drankje en snack. Op de binnenvleugel spelen talentvolle ArtEZ-studenten. Loop (of vaar) op deze bruisende Hanze-zaterdag dus naar de Pelserkade aan de Thorbeckegracht in het fraaie centrum van Zwolle en check tussen 12.00 en 17.00 uur het gratis toegankelijke doorlopende MiniMuziekSpektakel op het gras én op het dak van Cultuurschip Thor.

Bekijk de YouTube filmpjes van Rik hier