evenement

MARKT : WAAG

wanneer
17 jun 2023
plaats
Zwolle

Op zaterdag 17 juni organiseert Kunstplatform L/NK tijdens de markt in het centrum van Zwolle de eerste van vier pop-up tijdelijke kunstuitingen, ook wel interventies genoemd. In het kader van het Hanzejaar 2023 Zwolle ontwikkelde L/NK het project MARKT : WAAG. Hiervoor zijn vier kunstenaars uitgenodigd om te reageren op de Hanzewaarden, waarbij de invloed van handel op mens, natuur en milieu wordt onderzocht.

De komende editie is in handen van kunstenaar Robert Roelink, die momenteel ook exposeert in de satelietlocatie IN TRANSIT, Station Zwolle. Zijn interventie is te ervaren op het terrein vóór het pand waar in de tijd van de Hanze de Zwolse Waag gehuisvest was, op de hoek van de Luttekestraat en de Voorstraat.

Diezelfde zaterdag zijn er drie momenten waarop je in een workshop van 1,5 uur zelf met plastic en lucht aan de slag kan, geïnspireerd op het werk van de kunstenaar. Dit vindt plaats op de hoofdlocatie van L/NK, Voorstraat 31, onder begeleiding van ervaren docenten. De kosten voor deelname zijn € 7,50 per persoon.

Wanneer

Prijzen

De kunstuiting en lezing zijn gratis te bezoeken, deelname aan de workshop is € 7,50 per persoon.

Locatie

Centrum

Wie mee wil doen kan zich opgeven via:

Aansluitend zal Robert Roelink aan het eind van de middag om 17.00 uur een artist talk verzorgen, waarbij hij een presentatie geeft over zijn werk, zijn kunstpraktijk en inspiratiebronnen; deze lezing vindt eveneens plaats in het hoofdgebouw van L/NK aan de Voorstraat 31, de toegang is gratis.

Wees welkom!