evenement

Dr. Olthuis Hanze Wandeltocht

wanneer
30 sep 2023
plaats
Elburg

Neem op 30 september deel aan de Dr. Olthuis Hanze Wandeltocht door het prachtige en veelzijdige buitengebied van de historische vissersstad Elburg. Start en finish vanuit de kloostertuin van Museum Elburg. Alweer voor de elfde keer vindt deze tocht plaats. De afstanden zijn 5,10, 15 en 25 kilometer.

De 12e editie van de Dr. Olthuis wandeltocht wordt georganiseerd op zaterdag 30 september 2023. De wandeltocht is genoemd naar de historicus Dr. H.J. Olthuis, die als stadshistorieschrijver van Elburg een grote bijdrage leverde aan de kennis over de historie van de oude stad Elburg. Tijdens de wandeltocht wordt de nadruk gelegd op het belang van de Hessenwegen en de Ommelanden rondom de Hanzestad Elburg. Deze voormalige handelswegen werden vroeger gebruikt door Duitse kooplieden (uit Hessen). Zonder deze handelswegen had Elburg geen economisch bestaansrecht als Hanzestad.

In de uitgebreide routebeschrijving die bij de start van de wandeltocht verkrijgbaar is, wordt uitgebreide informatie (verzorgd door de Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop) gegeven over de historische bezienswaardigheden die de wandelaars onderweg tegenkomen.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 3,50

Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 voor leden van een wandelsportbond.

Locatie

Kloostertuin Museum Elburg

Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 voor leden van een wandelsportbond en € 3,50 voor niet-leden. De routes zijn geschikt voor Nordic Walking en honden zijn aangelijnd toegestaan. In de route zijn rustpunten opgenomen. Tegen vergoeding is een unieke herinnering verkrijgbaar.

Starttijden:
5, 10 en 15 km: 09.00 uur - 12.00 uur
25 km: 09.00 - 11.00 uur

Meer informatie via Gerrit Steert op 06-43357814.

Foto: Gijs Versteeg