evenement

Hanze Haring Expo

wanneer
17 april - 28 okt 2023
plaats
Elburg

Van medio april tot medio oktober is er in het Botter Museum aan de Havenkade in Elburg een schilderijententoonstelling te bewonderen. Voor de tentoonstelling werden kunstenaars geboren of wonend in de gemeente Elburg uitgenodigd om zich in de wintermaanden creatief uit te leven.

Het was de bedoeling dat zij een uniek schilderij maakten in een vaste maat. Onderwerpen zijn de Hanzevisserij en de haringhandel. Deelnemers wordt gevraagd om op 7 april hun werk in te leveren bij het museum, waarna de tentoonstelling wordt ingericht. Op 14 april vindt in bijzijn van alle kunstenaars de officiële opening plaats. Daarna maakt de vakjury de twee prijswinnaars bekend. 

Vanaf 15 april is de tentoonstelling voor iedereen tijdens de openingsuren van het museum te bezoeken. Bezoekers wordt vanaf 15 april tot 17 augustus gevraagd om te stemmen voor de publieksprijs. Deze wordt op 14 oktober, tijdens de feestelijke afsluiting van de tentoonstelling – wederom in bijzijn van alle deelnemers – feestelijk afgesloten.

Wanneer

17 apr - 28 okt 2023
  • elke woensdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Locatie

Het Bottermuseum Elburg

Het museum is tijdens het vaarseizoen geopend op woens- en zaterdagen van 13 tot 17 uur]

Foto: Gijs Versteeg