evenement

Hanze Escape Event Zutphen

wanneer
13 - 14 mei 2023
plaats
Zutphen

Op 13 en 14 mei vindt een uniek event plaats in de 9 Hanzesteden, speciaal voor het Hanzejaar! Alleen in dít weekend is de speciale Hanze Escape Event te spelen, dus houd je agenda vrij en speel deze leuke game in Zutphen of een van de andere Hanzesteden.

Met de Escape Tour Zutphen ontdekken jullie de stad op een unieke manier en gaan jullie terug in de tijd, naar de winter van 1572. Het jaar waarin Zutphen net is veroverd op de Spanjaarden door Willem van Oranje. Met de Escape Tour Zuthpen kruipen jullie in de huid van huursoldaat Rowland. De Spanjaarden willen de belangrijke Hanzestad Zutphen graag terug winnen, dus spannen ze Rowland voor hun karretje. Rowland doet alles voor geld en laat de Spanjaarden maar wat graag door de poort naar binnen. Dit maakt de chaos compleet en Rowland slaat op de vlucht. Hij moet zo snel mogelijk de stad verlaten voordat Willem van Oranje hem te pakken krijgt.

De Escape Tours van de Hanzesteden zijn altijd te spelen, maar special voor het weekend van 13 en 14 mei zijn er speciale games met extra vragen en raadsels over de Hanzesteden en het Hanzejaar 2023.

Wanneer

-
-

Prijzen

Deelnameprijs € 29,95 per teams van 2-4 personen

Locatie

Zutphen Centrum

Elke Hanzestad heeft een eigen Hanze Escape Tour met bijbehorende ranglijst. Weet jij met jouw team in de top 3 te komen aan het eind van het weekend? Dan val je in de prijzen!

Tijdens het Hanze Escape Event zijn de volgende prijzen te winnen:

  • Een overnachting inclusief ontbijt in de Pelsertoren aan de Thorbeckegracht, hartje Zwolle.
  • Voor 5 personen lunch bij Proeverij de Stadstuin in Doesburg en een beklimming van de hoogste kerktoren van Gelderland onder leiding van een gids, met zicht over de oude Hanzestad, de Veluwe en de Achterhoek!
  • Eén overnachting in gasthuis In de Heilige Stede te Hoogstraat 16 in Hasselt OF twee dan wel drie overnachtingen (aaneengesloten verblijf dus) met de eigen camper op de CamperParkingHasselt te Diamantenbolwerk 1 in Hasselt, incl. eenmaal een 2 persoons diner bij Ad’vundum 2.0 Hoogstraat 1 in Hasselt.
  • Een dinerbon t.w.v. €100,- te besteden bij Lekker aan de IJssel in Zutphen.
  • Een stadswandeling met gids door Hanzestad Harderwijk met een afsluitende high wine voor 6 personen.
  • Eenmaal het Hanzesteden arrangement bij Van der Valk Hotel Deventer inclusief een overnachting, uitgebreid ontbijtbuffet, Hanze koek en een fles cava.