evenement

Hanzestad Deventer: handelen in Europa

wanneer
27 mei 2023 - 14 jan 2024
plaats
Deventer

Vanaf 27 mei aanstaande organiseert Museum De Waag een tentoonstelling die de rol van Deventer als internationale handelsstad in de middeleeuwen belicht. Via opmerkelijke verhalen en boeiende bodemvondsten ontdek je meer over de werking van langeafstandshandel in de Hanzetijd.

In de tentoonstelling "Hanzestad Deventer: handelen in Europa" ontdek je fascinerende informatie over de rol die Deventer speelde op de internationale markt. Je leert over de verschillende handelsroutes, gebruiken en verhandelde producten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat darmparasieten, afkomstig uit beerputten in verschillende Hanzesteden in Europa, terug te voeren zijn op het land van herkomst. Deze ontdekking strekt zich uit van Tallinn in Estland tot aan Brugge in België, en van Hanzehoofdstad Lübeck tot aan het Noorse Bergen. Na je bezoek aan De Waag ben je volledig op de hoogte van Deventer als Hanzestad.

De tentoonstelling is in samenwerking met Archeologie Deventer en het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten Overijssel tot stand gekomen en is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Wanneer

27 mei - 14 jan 2024
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
gratis
Entreeprijs Volwassenen
€ 9,00
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 2,50

Locatie

Museum De Waag